Vad är Alla Leders Dag - ALD?

Mission & vision

Med ALD vill vi sätta ljuset på alla fantastiska lokala leder i Sverige. Vi som tagit initiativet till Alla Leders Dag är en grupp friluftsintresserade människor. Vi gör det genom SNSL, vår ideella förening Sveriges Nationella Sceniska Led. SNSL är medlem i Svenska Gång- och Vandrarförbundet, anslutet till Riksidrottsförbundet (RF), vars stadgar vi följer.

Några av oss gillar långa vandringar, andra lite kortare. Gemensamt är att vi vill ha ett inkluderande och jämlikt friluftsliv som är hållbart. Oavsett vem du är, var du bor eller var du kommer ifrån. 

Vi hoppas fler kan få möjligheten att uppleva våra fina leder. Att fler kan komma ut och röra på sig – i egen takt. Att fler ska få njuta av naturen. Lära sig mer om Allemansrätten. Må bra. Träffa folk. Umgås. Ha kul!

Ett första steg i den riktningen är kunskap om VAR lederna finns. Vad är vandring egentligen? Hur gör man? Vilken utrustning behövs?

Med ALD vill vi rikta ljuset på lederna, uppmuntra till vandring och göra första lördagen i juni till Alla Leders Dag

Under Corona-epedemin har många ofrivilligt hållit sig isolerade. Med Alla Leders Dag vill vi engagera enskilda, föreningar, klubbar och företag att engagera sig i förbättrad folkhälsa, ökad kunskap om allemansrätten och intresse för naturen genom vandring på våra leder. 

England, Sverige och Frankrike möts i Jäckvik
England, Sverige och Frankrike möts i Jäkkvik.

Integritetspolicy

Integritetspolicy