Registrera

Dags att planera
ditt ALD-event

Ett ALD-event kostar inget att registrera eller genomföra. Det bygger helt på ideella krafter. Vår uppgift är att hjälpa dig före, under och efter. Vi sköter alla utskick till media, föreningar, klubbar och företag. Är det något du funderar över – läs vår eventguide eller hör av dig. Ingen fråga är oväsentlig eller för liten.
Ett ALD-event kan bestå av dig, dina vänner, din förening, din klubb eller ditt företag. Det viktiga är inte hur många som är med utan ATT det blir ett event. 

Fyll i dina kontaktuppgifter här till höger för att registrera ditt ALD-event. Beskriv vem, var, när och hur så lägger vi in dig på ALD-kartan.

Din eventguide (PDF) hittar du här nedan. Där hittar du information om hur du planerar och genomför ditt eget ALD-event.

hitta ett event på kartan

Hur gör man?

Du börjar med att registrera dig här. Det kostar inget. Mer info om hur du planerar och genomför ditt ALD-event finns i eventguiden. Tag kontakta med den lokala ledens representanter och kom överens om var, när och hur. Tänk på att om man är flera människor, föreningar, klubbar eller företag som engagerar er desto roligare blir det!

Ta med dina vänner!

Packa en ryggsäck med lite mat, dryck och kläder. Bjud in vänner och bekanta. Tänk särskilt på de som inte är så vana med friluftsliv och hjälp till. Alla är välkomna!

Vad gör vi?

Vi samlas och umgås i anslutning till den plats du/ni valt och firar Alla Leders Dag! Prata led, väder, skor, mat eller annat som engagerar! Bjud på kaffe, te eller saft! Grilla! Korv! En brasa om det finns en lämplig plats.

Leder finns även vintertid!

Beroende på var i landet du bor så är din lokala led antingen skidspår eller vandringsbar på vintern.
I stora delar av Sverige går det att vandra även vintertid. Glöm inte bort din led! Ut och rör på dig!

Varför?

För att vi mår bra av att röra oss. Visste du att vandring kan fås på recept idag? Att umgås i naturen är nyttigt för kropp och knopp. Nya intryck. Nya vyer. Kanske nya vänner! 
För att lära oss mer om Allemansrätten, Leave No Trace-filosofin och om Rennäringen.

Vilka leder finns det?

Nästan alla kommuner och regioner har leder av olika omfattning. En del leder är kanske ett elljusspår på några kilometer, andra är bortom 30 mil som du kan gå i etapper. För riktigt vandringssugna finns långa leder som t ex Sörmlandsleden eller Via Suecia. Du hittar din närmaste led via Naturkartan.

Behöver du en banderoll eller vepa med öglor att visa upp ditt ALD-event kan vi ordna det till självkostnadspris. Exempel på banderoll.Alla Leders Dag